Bridgewater Carnival Ride wordt als volgt omschreven:

Pittige sinaasappel en bergamot gecombineerd met zoete vanille en roze bessen en een onverwachte twist van witte muskus en amber.

Deze geur kreeg ik in mijn handen geduwd van mijn kaarskoppartner-in-crime. Degene die ook een schunnige verzameling opgebouwd heeft en enkel uit bakgeuren en zoet-zoeter-zoetst bestaat. Ik wist dus wel dat dit een heel zoete geur moest gaan zijn en niet al teveel op de beschrijving zou lijken.

En ja hoor, dit is megazoet. Wel ontzettend lekker.
Droog ruikt de waxbar naar suikerspin gemengd met zoet fruit en frisse bessen. Ik ruik duidelijk de bessen maar ook de grote favoriet hier, pink sugar. Ofwel; suikerspin. Pittige sinaasappel herken ik niet gauw, daar houd ik namelijk helemaal niet van. De bergamot is wel te ruiken en wel zo dat het precies in verhouding ligt met de zoete suikernoot. Het maakt het net even wat frisser en fruitiger. Heerlijk gewoon.

Op de brander is een blokje van deze bar heel sterk. Ik ruik de geur door het hele huis en niet zo’n beetje ook. Als je bezoek verwacht zou ik deze een half uur van tevoren echt uitzetten want het is bijna verstikkend. Nu hebben wij wel een kleine woning en is het ook nog eens vrij smal (stad hè) dus wellicht is het in een grote ruimte niet zo heftig. Ik vind de Bridgewater kaarsen vervelend poolen zoals je in mijn review van Sweet Grace kunt teruglezen, maar de geur Carnival Ride vind ik zo fijn dat ik serieus overweeg daar ooit nog eens een kaars van mee te nemen.

De muskus in Carnival Ride blijft overigens wat op de achtergrond, ik vermoed door de sterkte van de andere geurnoten. Maar als je het blokje echt helemaal uit laat geuren krijg je in zijn laatste uren toch wat mee van de muskus. Amber herken ik overigens niet.

Welke brander?
Ik brand Bridgewater zowel op de elektrische brander als op branders met theelichtje. Ik heb een elektrische brander van Long Island en die van de Action gebruikt, beide worden niet zo warm en toch smelt de harde was prima. Ook op lagere branders met een theelicht doen deze blokken het prima. Nog een voordeel van Bridgewater is dat het vrij gemakkelijk verkrijgbaar is. Drogisterijen en tuincentra hebben vaak wel een voorraad liggen.

Een Bridgewater waxbar kost  € 6,50. Daarvoor krijg je zes grote blokken die je eventueel nog door de helft kunt snijden en een halfje per keer kunt gebruiken. Tip: bij Kadoshop de Duizendpoot kun je voor € 0,99 losse blokken proberen. En waxbars zijn daar een euro goedkoper!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bridgewater Carnival Ride
Author Rating
5