Bridgewater Candle Wanderlust is een nieuwe geur en wordt als volgt beschreven:

Een frisse geur met noten van goudsbloem, fluweelachtige abrikoos en oranjebloesem en een taart van sandelhout. Een basis van boterachtige karamel en vanille.

Deze nieuwe geur van Bridgewater Candle Company kwam in juli uit en dankzij bovenstaande beschrijving werd ik stiknieuwsgierig. Omdat ik nauwelijks meer wax brand van Bridgewater omdat het zó sterk is, ging ik direct voor een small jar. Deze kosten € 17,49 en nu was er een leuke actie bij Geur voor je huis met 10% korting.

Wat ik even was vergeten is dat goudsbloem wel zacht klinkt maar dat het eigenlijk helemaal niet zo’n lekkere geur heeft. Het ruikt wat harsachtig en vrij bitter. Deze geur overheerst in Wanderlust en dat is wel even wennen gezien ik een vrij zoete geur had verwacht met die basis van karamel en vanille. Ik had eerlijk gezegd spijt dat ik deze geur zonder eerst te ruiken direct in een pot heb gekocht. Toch heb ik de jar even aangestoken en eerlijk is eerlijk, brandend is het echt een geweldige geur in huis! Je moet echt even wennen aan de vrij scherpe goudsbloem maar daarna geeft het een heel kalmerend effect in je huiskamer en kun je ook de licht aanwezige abrikoos en even zachtzoete vanille herkennen. Wat mij betreft is dit een perfecte balans tussen een vrij zware en zachte geur.

Ik schreef eerder een review over Sweet Grace van Bridgewater en dat ik helemaal niet blij was met de kwaliteit van de kaars. Daar wil ik graag op terug komen. Want ook Sweet Grace gedraagt zich keurig laatste tijd. De lont van mijn Bridgewater kaarsen vormt vrij snel een paddenstoel maar dit zou komen dankzij veel geurolie. Na het branden moet je deze klontjes even van je lont afhalen om te voorkomen dat ze de volgende keer in je warme was vallen. De kaarsen geuren echt enorm goed! Je ruikt deze kaarsen zo goed dat ik ze zelfs beter geur vind geven dan Goose Creek. De was van de kaarsen is vrij zacht, daardoor houd je wel snel een randje over dat niet mooi mee smelt met je pool maar dit kun je heel gemakkelijk weghalen door even folie om de kaars te doen of een vlammetje ertegenaan te houden. Small jars poolen binnen 2 uur vrij eenvoudig.

Bridgewater Candle kaarsen en wax zijn te koop bij diverse webshops maar ook tuincentra. Intratuin heeft bijvoorbeeld een flink assortiment en vele woonwinkels hebben ook een schap staan.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bridgewater Candle Wanderlust
Author Rating
4