Ik had lange tijd nodig voordat ik wist wat ik nou vond van de Bridgewater Candles Sweet Grace kaars. En nog steeds ben ik er niet helemaal uit.

Illuminate the preciousness of life and effortless beauty of passionate fruits radiating with sparkling tea and classic patchouli.

Bij Knus voor je Huis bestelde ik deze kaars voor 24,95. Dit is de large jar en heeft volgens Bridgewater 140 tot 160 branduren. De geur Sweet Grace is de bestseller van Bridgewater en ik kan me voorstellen waarom. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die deze geur niet fijn zullen vinden. Het is vrij neutraal, wat parfumachtig met een heel lichte, groene noot. De geur is droog al vrij sterk.

Tijdens het branden van de kaars viel me direct op dat er veel geur vanaf komt, het is continue aanwezig. Iets wat mij bij de Yankee Candle kaarsen nog wel eens tegen wil vallen. Echter, na 4 branduren was de was nog ver van de rand getunneld. De was van deze kaars is sowieso vrij zacht. Als je bekend bent met de waxbars van Bridgewater ben je misschien net zo verrast als ik. Die is namelijk vrij hard.

bridgewater-candles-sweet-grace-kaars

Ik besloot de kaars nog eens 4 uur aan te laten staan, hopende dat de kaars dan een mooie pool zou krijgen, maar helaas. Na 8 branduren achtereen was de kaars nog steeds, een ruime centimeter van het glas af, niet gesmolten. Bang voor een tunnel, heb ik de kaars een jas van aluminiumfolie gegeven. Binnen 20 minuten was de kaars nu volledig gepoold.

Wat me ook opviel was de lont, die brokkelde enorm. En ondanks dat ik de lont maar kort bleef knippen, begon het elke keer weer te klonteren. Ik ben toen wat gaan zoeken op het internet en daar werd gezegd dat dit vooral veroorzaakt wordt door een ruime hoeveelheid geurolie. Of dat waar is, weet ik niet zeker. De kaars geurt wel sterk, het walmt niet en je ruikt geen fiklucht door de geur heen. De lont brokkelt ook niet af in de kaars gelukkig, dus opzich heb ik er geen last van.

bridgewater-candles-sweet-grace-kaars-lont

Meerdere pogingen later wil de kaars echt niet uit zichzelf poolen. Ik help deze kaars dus maar altijd door hem een jasje aan te trekken van folie, dan poolt het altijd en snel. Ik vind dat wel jammer, misschien een idee voor Bridgewater om hun kaarsen met twee lonten te produceren. Dit is natuurlijk toch weer een klus extra en een kaars branden hoort ontspannen te zijn, toch?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bridgewater Candle Sweet Grace
Author Rating
3