Jaaaaa daar zijn ze! Eindelijk! De gewilde Amerikaantjes 🙂 🙂 Waxmelts van Bath & Body Works!

Ik ben al een enorme fan van de kaarsen van Bath & Body Works; alles klopt. Ze hebben werkelijk een prachtige vormgeving (glitters!), ze branden mooi schoon en keurig op, ze hebben vreselijk veel variatie in geuren en de geursterkte is geweldig goed. Bovendien hebben ze heel veel lekkere vanillegeuren dus ik heb al een goede collectie in mijn kast staan waar ik iedere keer opnieuw weer optimaal van geniet. Ik ben er zo zuinig op.

De kaarsen zijn best prijzig, je betaalt al gauw 25 euro voor een kaars met 25 tot 45 branduren. Je hebt ook mini candles maar die geursterkte komt lang niet in de buurt van die van de 3 wicks (de grote en dus dure kaarsen). En in de winkel snuffelen kan niet, dus ga je dan op de gok zo’n dure kaars kopen? En wat als je het niet lekker vindt? Dan kun je het verkopen op Facebook op Marktplaats maar je krijgt er natuurlijk nooit voor terug wat je hebt betaald.

Toen mij het heuglijke bericht bereikte dat Bath & Body Works nu ook waxmelts verkoopt begon mijn koopdrang weer behoorlijk op te spelen. Ik bestelde twee waxmelts bij Fun Fragrance en kreeg er nog één cadeau: Winter Candy Apple. Een pakje waxmelts bevat 27,5 gram was en heeft vier blokjes. Je betaalt per pakje € 6,50 al loopt er nu bij Fun Fragrance een actie dat je ze voor € 5,- per stuk kunt afnemen. Deze actie loopt tot 15 januari!

Uiteraard nam ik Marshmallow Fireside, mijn winterfavoriet:

Bath & Body Works marshmallow Fireside

A sweet-toasty end to a snowy, fun-filled day – toasted marshmallows and sumptuous vanilla cream blend with the comforting aroma of rich smoldering woods.

Deze ga ik als eerste branden, zó lekker! Een tijdje terug plaatste ik een artikel waarin ik deze geur samen met mijn andere wintergeuren beschrijf. Je kunt dat HIER teruglezen. Op het doosje zelf staan ook altijd de geurnoten beschreven. Dit is op de kaarsen ook zo, dat staat dan op de onderzijde.

En ik heb Winter voornamelijk om het prachtige label gekozen. Nu houd ik sowieso wel van dennengeuren maar de combinatie met kruidnagel en clementine leek me nou niet zo’n succes. Bath & Body Works wil wel vaker verrassen dus toch maar gegokt.

bath-body-works-winter

White Woods, Pine Needles, Sparkling Clementine, Spiced Clove

Dit geurtje is echt op en top winter! Je ruikt de dennen, iets dat lijkt op smeulend hout en het kruidige van de kruidnagel dat maar lichtjes aanwezig is. Ik ben heel benieuwd hoe deze geur brandt, mjam!

En dan Winter Candy Apple. Dat was heel lief een cadeautje van Fun Fragrance. Ik had ook een kaars besteld maar die laat ik later nog wel zien.

Bath & Body Works Winter Candy Apple

Red Apple, Candied Orange, Maple Leaf, Fresh Cinnamon, Winter Rose Petals

Ik houd niet zo van appel en van deze geur word ik dan ook niet direct enthousiast. Ik ga het gewoon eens proberen op de brander en wie weet word ik verrast zoals Bath & Body Works wel vaker doet. De sinaasappel ruik ik droog in elk geval totaal niet, rozen ook niet en kaneel kan ik ook niet ontdekken. Wel iets licht kruidigs maar niet kaneel als geurnoot. Ik ben benieuwd.

De wax is heel zacht en doet me erg aan Goose Creek denken. Bath & Body Works raadt zelf aan om de melts in een elektrische brander te branden.

Bath & Body Works waxmelts

Zoals ik al eerder zei zitten er vier blokjes in elk pakje. De wax is niet makkelijk te breken, je zal het echt met een mesje moeten doen, zo zacht is het. Op het doosje staat aangegeven dat ze 4,50 Amerikaanse dollars kosten. Bij Fun Fragrance vragen ze er meer voor. Denk niet dat je opgelicht wordt! Helaas is er geen dealerschap voor Nederland dus wordt alles geïmporteerd en dat kost veel geld. Verzendkosten en douanekosten bijvoorbeeld. Wel kun je ze natuurlijk tijdens een bezoekje aan de USA zelf lekker voordelig meepakken 😉

Bath & Body Works

Via e-mail of Facebook kun je een lijst van de beschikbare geuren opvragen bij Fun Fragrance. Zij is tot nu toe het enige verkooppunt van de Bath & Body Works waxmelts. Je kunt e-mailen naar bathandbodyworks@hotmail.com of hun Facebook-pagina bezoeken.

Binnenkort zal ik reviews plaatsen van alle geuren :)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bath & Body Works waxmelts
Author Rating
5