De Bath & Body Works waxmelt Marshmallow Fireside wordt als volgt beschreven:

A sweet-toasty end to a snowy, fun-filled day – toasted marshmallows and sumptuous vanilla cream blend with the comforting aroma of rich smoldering woods.

Eerder deze week liet ik jullie mijn bestelling Bath & Body Works bij Fun Fragrance zien. De waxmelts van Bath & Body Works zijn nieuw en dus móest ik ze wel proberen.

De was is heel zacht en vergelijkbaar met die van Goose Creek. De geur is droog al behoorlijk sterk en ik ruik nu al dat het een lekker complex geurtje is waar geen enkele noot zal overheersen. Een goede mix van toasted marshmallow, smoldering woods en fire roasted vanilla. Ik moet een mesje gebruiken om een blokje uit het doosje te krijgen. Dit is niet eenvoudig te breken, zo zacht is het. De was smelt tussen je vingers.

Bath & Body Works

De inhoud van één pakje Bath & Body Works waxmelts is 27,5 gram. Dat is niet heel veel. Je kunt dat wel vergelijken met een doosje Kringle. Klein verschil is dat Kringle rond de € 3,40 vraagt voor een pakje met vier blokjes en voor Bath & Body Works betaal je € 6,50. Op de foto hierboven zie je dat ze in Amerika $ 4,50 vragen. Echter is er geen dealerschap in Nederland en moeten artikelen van dit merk altijd geïmporteerd worden en heb je dus hoge verzend- én douanekosten. Vandaar dat je in Nederland net even meer betaalt.

Ik heb voor je beeldvorming een pakje melts naast een Yankee Candle tart (22 gram) gelegd. Een Yankee Candle tart kun je in stukjes breken. Je kunt het zelfs in vieren breken als je dat wil, je hebt dan wel iets minder lang geur. Normaal geeft een tart acht uur lang geur af.

Bath & Body Works waxmelt

De blokjes zijn dus vrij klein. Heb je dan wel lang geur?
Bath & Body Works raadt aan de waxmelt op een elektrische brander te gebruiken. Dat lijkt me ook, gezien de was zo ontzettend zacht is dat een brander met theelichtje snel te heet zal zijn en de was dus veel te snel zal verwarmen en de geur snel vervliegt. Als je geen elektrische brander hebt zou je het kunnen proberen op een hoge brander. Het waxinelichtje moet dan minimaal 15 cm van het te verwarmen schaaltje afstaan.

Ik brandde één blokje op mijn elektrische brander van Long Island. Deze brander doet het altijd fijn, met elk merk. Ik heb deze in een woonwinkel kunnen kopen maar je kunt ze ook ONLINE bestellen. De Action brander zal het ook prima doen met deze melts.

Bath & Body Works

Geurexplosie!
Haha, mijn vriend keek me heel verwijtend aan maar ik heb hem verboden de brander uit te zetten want ik wilde zó graag deze melt testen. Ik heb de melt een aantal dagen een paar uurtjes kunnen branden. Zelfs als ik maar een half uurtje thuis had stopte ik weer even de stekker in het stopcontact en binnen een aantal minuten had ik weer die heerlijke geur in huis. Het ruikt echt naar zoete marshmallows met dat echt pittige haardvuurgeurtje. Mjam!

In totaal heb ik al elf branduren uit de melt gehaald voordat de geur zachter werd. Hij geurt nog steeds en hij zit nog steeds in mijn brander. De eerste acht uur was hij wel héul sterk aanwezig en behoorlijk heftig. Bath & Body Works houdt haar naam in ere want dit is weer zo’n product met een behoorlijke geur en de kwaliteit is weer een dikke prima.

Om melts te bestellen kun je mailen naar bathandbodyworks@hotmail.com.
T/m 15 januari kun je ze voor € 5,- per stuk kopen dus hup hup! ;)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bath & Body Works Marshmallow Fireside
Author Rating
5