Bath & Body Works Warm Vanilla Sugar wordt als volgt beschreven:

Enticing vanilla is steeped in spices with hints of coconut, sandalwood and musk.

Gek, de naam van deze kaars doet je denken aan een andere geurbeschrijving. Ik zou verwachten dat deze kaars de ultiem zoete vanille zou bevatten maar nee. Droog ruikt de kaars niet heel sterk en ruik ik vooral een zachte vanillegeur gemengd met wat musk.

Dit mijn kneuskaars, de enige van mijn Bath & Body Works kaarsen die het niet heel braaf doet. Normaal geurt het heel sterk en snel en de pool is er al binnen een half uur. Bij deze echter niet, er blijft altijd een randje staan. Ik heb de lonten al wat opzij geduwd maar helaas. Jammer. De geur is dus ook niet al te sterk en voor zo’n dure kaars valt me dat tegen. Je betaalt € 24,95 voor 25 tot 45 branduren. Moet je maar even nagaan, een Yankee Candle large jar kost € 28,95 voor 110 – 150 branduren.

Wat ik ruik is voornamelijk vanille met iets lichtfris erdoorheen wat de sandelhout wel zal zijn. Toch herken ik sandelhout niet erg duidelijk. Kokos herken ik al helemaal niet. Zodra de kaars brandt wordt de geur wel iets lekkerder dan wanneer ik het droog ruik. Het wordt dan letterlijk een warme geur en nu kan ik me ook wel iets beter vinden in de naam van deze kaars. De suiker is niet direct herkenbaar. Ik ken andere vanillesuikergeuren die mij dan direct overtuigen met hun zoete noot. Die van Bath & Body Works laat het suikerzoete niet duidelijk naar voren komen en ik ben dat helemaal niet gewend van hen. Meestal zijn zij juist flink zoet.

Ik ga deze geur niet opnieuw kopen. Bath & Body Works heeft heel wat geuren die toch best speciaal ruiken en daarom zijn ze hun geld wel waard. Warm Vanilla Sugar hoort daar helaas niet bij.

Deze kaars kocht ik bij Fun Fragrance. Zij heeft geen website maar verkoopt een Bath & Body Works assortiment via haar Facebook pagina.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bath & Body Works Warm Vanilla Sugar
Author Rating
4