De Bath & Body Works mini candle Baja Cactus wordt als volgt beschreven:

The alluring beauty of a cactus flower captured in a blend of fresh white flowers, green cactus stems and sunkissed coconut.

Ik had deze geur al eerder voorbij zien komen en het leek me echt een ideale zomerkaars. Echter zijn de Bath & Body Works kaarsen vrij prijzig en je kunt ze vrijwel alleen maar online aanschaffen. Gelukkig heeft Bath & Body Works ook mini candles. Ik bestelde o.a. Baja Cactus en oh wat is het schattig!

Ze zijn echt heel erg mini! Toch hebben deze kaarsjes nog aardig wat branduren. Je betaalt € 5,95 per mini candle en je hebt 10 tot 15 branduren. Dit terwijl een 3 wick candle van Bath & Body Works € 24,95 kost voor 25-45 branduren. Nu moet je er wel rekening mee houden dat een grote kaars met drie lonten meer geur af geeft.  Leuk hè? Ik kreeg al moedergevoelens bij het uitpakken van mijn order.
Ik gaf hem een grote broer:

Bath & Body Works mini candle

En ik poetste zijn mooie zilveren dekseltje op zijn luxe, glazen lijfje.
Uiteindelijk mocht de fik erin! Ik voelde me bijna schuldig. De lont stond niet helemaal recht in de kaars, waardoor het vrij lang duurde voor dit kleintje een volledige pool wilde geven. Na een uur was de was gelijkmatig gesmolten, vrij laat voor zo’n klein kaarsje.

De geurverspreiding is verrassend goed. Ik brandde deze in de keuken en al gauw was het daar heerlijk fris.
De geur Baja Cactus is zacht fris, ik vind het een echte zoetwatergeur. Gelukkig geen nagemaakte oceaangeuren maar een pure, zachte watergeur met een klein beetje zachtzoete bloemen en groen. De kokos kan ik echter niet ontdekken.
Ik heb dit kleintje totaal al 6 uur gebrand en ik ben nog niet eens op de helft!

Of ik nog steeds de grote kaars wil? Nee. Maar dat komt eigenlijk puur omdat er bij mijn kleintjes nog betere geuren zaten en ik helaas niet alles kan verzamelen. Ik ben best wel een miep met frisse geuren. Vaak vind ik het net een toiletverfrisser of te hard. Baja Cactus kan ik wel waarderen, maar of ik er echt een kaars van wil? Dit is meer een melt-geur. Soms heb je dat, je vindt een melt wel lekker, een keer, eens in de twee maanden bijvoorbeeld. En daarna hoeft het eigenlijk niet meer.

Wil je ook eens een Bath & Body Works mini candle proberen? Kijk dan eens bij Cozy Favorites. Zij heeft een redelijk groot assortiment! En als er iets niet bij zit voor je kun je eens mailen of ze het mee kan bestellen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bath & Body Works Baja Cactus
Author Rating
4