Bath & Body Works Lavender Macaron ofwel Paris is een zeer unieke geur en wordt als volgt beschreven:

A truly French treat that combines the scent of lavender blossoms with a patisserie cookie.

Macarons zijn ontzettend lekker. Het zijn twee schuimige koekjes met daartussenin een heerlijke vulling. In mijn tijd in Frankrijk heb ik de lekkerste macarons gegeten en ik heb ze hier nog niet zo lekker kunnen vinden. Als je af en toe meeleest op Kaarskop zul je al ontdekt hebben dat ik ook een liefde heb voor de geur van lavendel. Deze combinatie van Bath & Body Works leek mij dan ook perfect om eens te proberen. De combinatie van scherpe lavendel en zoete koekjes is dan wellicht vreemd, maar ook aanlokkelijk.

Zodra ik deze geurkaars rook was ik direct verliefd. Hoe een vreemde mix toch zo fijn kan ruiken. Je ruikt duidelijk de zoete bakgeur met vanille en de zacht aanwezige toch scherpe geur van lavendel. Het is een mix die zich mengt tot een romig en zoet geheel.

Het duurde een tijdje voordat ik deze kaars durfde te branden want ik was bang dat ik het zó lekker zou vinden dat ik meer wilde en niet meer krijgen kon. Gelukkig kreeg ik mezelf zover in een opmaakdoel en heb ik eindelijk deze 3 wick geurkaars van Bath & Body Works aan durven steken. Bath & Body Works is niet eenvoudig verkrijgbaar in Nederland en ze zijn ook nog eens vrij prijzig. Voor een kaars met maar 25 tot 45 branduren betaal je € 24,95. Dat is iets minder dan een euro per uurtje geur in huis.  Dankzij de drie lonten geeft de kaars snel een keurige pool en omdat de was snel warmer wordt krijg je dus ook sneller geur en sterk ook. Meestal laat ik Bath & Body Works kaarsen maar een uur lang branden en blaas ik ze weer uit. De geur blijft na het uitblazen vaak nog een aantal uur hangen, afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Paris – Lavender Macaron brandt zoals ik gewend ben van Bath & Body Works: keurig. Snel een pool, snel geur en de geur blijft na het uitblazen fijn hangen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de geur droog fijner vind dan brandend. Het romige en de zoete vanille verdwijnen wat meer naar de achtergrond en de lavendel overheerst nu. Gelukkig houd ik van die wat scherpe geur maar mocht je niet van lavendel houden zou ik deze laten staan.
De koekjesgeur blijft en gek genoeg vind ik het dit keer fijn. Het is een wat notige bakgeur, alsof ik gesuikerde amandelen ruik in combinatie met een zachte vanilleroom. Vanille overheerst in deze geur absoluut niet en blijft zoals eerder gezegd op de achtergrond. Ik vind deze geur echt een geweldige combinatie en ik ga deze zeer zeker vaker branden.

Ik kocht deze 3-wick candle bij Cozy Favorites.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bath & Body Works Lavender Macaron
Author Rating
5