Heel mooi natuurlijk, die Yankee Candle en Bath and Body Works kaarsen, maar heb je dat prijskaartje gezien? Kaarsen vanaf 20 euro zijn al gauw niet zo leuk meer als je eigenlijk het budget niet hebt. Daarom ben ik vandaag bij de Action geweest en heb drie geurkaarsen meegenomen om te testen. De duurste kaars kostte mij € 1,48.

Cedar Wood and Herb is de kaars die mij het meest tegen valt. Het is de duurste kaars die er tussen zit, namelijk € 1,48. Ik herken er totaal geen cederhout in. Het is eerder een frisse, parfumachtige geur. Door de beschrijving had ik een natuurlijke en rustgevende geur verwacht. Zowel droog als brandend geeft de kaars niet veel geur af. Droog komt er misschien wel meer geur vanaf dan brandend.

Wat ik wel een voordeel van deze kaars vind, is de rustige verpakking. Het is heel simpel een witte kaars in een glas, geen opdruk, geen tekst, geen kleur, gewoon: simpel en neutraal.

Action Cedarwood kaars

Ik heb de kaars wel zes uur lang achtereen laten branden en zie hier het resultaat: een enorme tunnel. Ik heb er zelfs even folie om heen gewikkeld, die kans geef ik mijn andere kaarsen immers ook, maar toen verzoop de lont en niet eens alles langs de randen was gesmolten.
Deze kaars kun je dus beter laten staan: geen geur en geen pool. Het enige voordeel is dat het een mooie look heeft.
De Beachwood kaars kostte mij € 1,15 en heeft de fijnste geur. Bij het snuffelen aan de droge kaars legde ik gelijk de associatie met de duinen en het strand, fris en rustgevend. Droog komt er veel geur van de kaars af, dit ervaar ik brandend niet. Brandend komt er eigenlijk helemaal geen geur vanaf.
Deze kaars liet ik in mijn hal branden, daar is het vrij smal dus de meeste kaarsen redden het wel de gehele gang fijn te laten ruiken. Deze kaars rook ik niet eens als ik langs liep.
Action Beachwood kaars
Ondanks de ruime hoeveelheid branduren (minstens 5) wil de kaars absoluut niet poolen. Ook niet met wat folie eromheen, en zoals je op de foto kunt zien is deze kaars vooral heel goed in tunnelen.
De geur is nauwelijks aanwezig, tenzij je de kaars in een heel kleine ruimte zoals een toilet plaatst. Dan is er heel licht een wat frisse geur te ruiken.
Bovendien vind ik het etiket ook heel erg lelijk. Nee, deze kaars zou ik ook gewoon laten staan.
De Pink Blush kaars ruikt brandend het sterkste van de drie. De geur die eraf komt is wel wat chemisch maar voor de prijs van € 0,99 mag je misschien ook niet al teveel verwachten. Ik vind het donkere glas met de speelse lettertypes erop erg grappig en ook zeker leuk om in huis neer te zetten.

Action Wax Moods kaars

De geur van deze kaars verspreidt goed, het is in de gehele kamer wel te ruiken. De was tunnelt wel maar veel minder dan de andere twee kaarsen. Na totaal 10 branduren is de kaars bijna op. De was is aan één kant gesmolten en aan één kant getunneld. Opzich ook beter dan de andere twee dus.

Action Wax Moods kaars tunnelt

Áls je dan een Action geurkaars wilt kopen, zou ik voor deze gaan. De goedkoopste, sterkst geurende en nog de hipste ook.

Ik zou het heel leuk vinden te horen wat jullie ervaring is met budget geurkaarsen. Ik vond het bovendien zo leuk dit te testen, dat ik binnenkort eens langs Xenos, Big Bazaar en Primark ga voor wat nieuwe budgetgeurkaarsentests (wat een woord).

Summary
Review Date
Reviewed Item
Action geurkaarsen
Author Rating
1